Kartingcircuit waar Michael Schumacher zijn carrière begon verdwijnt

Slecht nieuws voor de kartingclub en het kartingcircuit In Kerpen waar Michael Schumacher ooit zijn carrière begon. De terreinen zullen omgevormd worden tot een koolmijnsite.

Michael Schumacher en broer Ralf Schumacher zetten hun eerste stappen in hun carrière op het kartingcircuit in Kerpen, niet te verwarren met het Michael Schumacher Karting- en eventcenter. De in Kerpen gevestigde kartingclub en het kartingcircuit dreigen echter te verdwijnen.

Het Duitse energiebedrijf NRW wil de gronden waarop de kartingclub en het kartingcircuit gevestigd zijn overkopen en omvormen tot een koolmijnsite waarop bruinkool gewonnen wordt. Het terrein is voor een groot deel eigendom van Michael Schumacher maar zal binnen twee jaar omgevormd worden.

Broer Ralf Schumacher ging nog op zoek naar een ander terrein om de kartingclub, die zo’n 550 leden telt, een nieuw onderkomen te bezorgen. Dat lukte (voorlopig) echter niet.

“Dit is echt een pijnlijke zaak”, aldus Ralf Schumacher in de Duitse media. “Hier sterft een traditie en een succesvolle jeugdwerking.”

“Er komt geen nieuwe club en dat is echt jammer,” aldus Ralf Schumacher tegenover ‘Express’.

Naast Michael en Ralf Schumacher zette ook viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zijn eerste stappen op het kartingcircuit in Kerpen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print