Keert Rio Haryanto nog terug naar de F1?

Enkele maanden geleden berichtten we dat Rio Haryanto volop werkte aan een terugkeer naar de F1. Die poging draait echter negatief uit. Althans als we moeder Haryanto mogen geloven.

Haryanto debuteerde vorig seizoen voor Manor. Daarmee was hij de eerste Indonesiër ooit in de Formule 1. Na de zomerbreak bleek het sponsorgeld van Haryanto echter op. De Aziaat werd daardoor vervangen door Esteban Ocon.

De entourage van Haryanto was druk bezig een sponsorpakket samen te stellen om de Indonesiër in de Formule 1 te houden maar dat is niet gelukt volgens Indah Pennywati, de moeder van Haryanto.

“Hij zal niet in de Formule 1 rijden dit jaar”, aldus Pennywati op de sociale nieuwssite ‘Rappler’. “De deadline van Sauber is nu verstreken.”

De beslissing komt niet uit de lucht vallen. Oliemaatschappij Pertima, de grootste sponsor van Haryanto, deelde vorige week mee al haar activiteiten in de F1 te stoppen. En geen sponsor betekent vaak geen F1.

Toch blijft Haryanto’s manager hopen.

“We werken nog steeds aan het plan om Rio in de Formule 1 te houden. Iedereen vindt dat hij het goed deed en hij verdient het om mee te doen”, deelde hij mee na het uitlekken van het nieuws.

Ondertussen is ook bekend welke carrière voor Haryanto weggelegd zou zijn moest het niet lukken in de koningsklasse van de autosport. Vaderlief heeft immers een plaatsje vrij in zijn bedrijf dat notitieboekjes produceert.

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023