Kersvers Aston Martin-ambassadeur Pedro de la Rosa: “Ze zullen geen problemen hebben met Alonso”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Voormalig F1-rijder Pedro de la Rosa zal zich bij Aston Martin, naast media en marketing, onder andere gaan bezighouden met het opleidingsprogramma van het team.

Met de komst van Fernando Alonso naar Aston Martin volgend jaar is de link met de la Rosa snel gelegd want de twee Spanjaarden hebben een verleden samen bij McLaren en Ferrari. Alonso heeft willens nillens de reputatie van niet de makkelijkste rijder te zijn om in je team te hebben maar daar hoeven ze zich bij Aston Martin geen zorgen over te maken aldus hun kersverse ambassadeur.

“Ik denk niet dat Fernando een moeilijke kerel is om mee om te gaan. Hij is gewoon heel oprecht, heel eerlijk,” aldus de la Rosa tegenover de verzamelde pers.

“Het feit dat Engels niet zijn moedertaal is, maakt hem soms wat hard als hij dingen probeert te beschrijven. Maar hij is heel eerlijk.”

“Wat hij je vertelt is wat hij voelt over de auto, over het team en hoe je competitief kunt zijn.”

“Zolang je hem altijd precies vertelt wat er aan de hand is, en wat de waarheid is, zul je nooit een probleem met hem hebben.”

“Maar op het moment dat je informatie probeert te verbergen of hij het gevoel heeft dat je bepaalde informatie achterhoudt, krijg je problemen.”

“Hij is gewoon een zeer competitief persoon, dat is de realiteit. Als je net zo competitief bent als hij, zul je geen problemen hebben met Fernando.”

Alonso tekende een tweejarig contract bij Aston Martin en dat betekent dat hij drieënveertig jaar zal zijn tegen het einde van het seizoen 2024. De la Rosa twijfelt echter niet aan de motivatie van zijn landgenoot en is er zeker van dat hij altijd levert wat van hem verwacht wordt.

“Ik heb altijd gezegd dat er mogelijk drie rijders zijn die speciaal zijn in de F1,” gaat de la Rosa verder. “Ik zal niet zeggen welke namen, maar Fernando is er altijd bij geweest.

“Ik heb altijd gezegd dat Fernando een van de beste rijders in de geschiedenis van de F1 is, en toen ik dit een paar jaar geleden zei, dacht iedereen dat ik gek was!”

“Maar ik ben nog steeds gek, want ik denk dat hij uniek is, en hij is volledig gemotiveerd: wat ook een zeer, zeer, zeer belangrijk detail is in het leven van een F1-rijder, vooral als je veertig jaar wordt.”

“Ik ben er ook geweest toen ik veertig was. Dus ik weet wel het een en ander.”

“Daarom denk ik dat Fernando bij Aston Martin arriveert op het beste niveau van zijn talent en op het hoogtepunt van zijn prestaties.”

“Hij heeft rust in zijn leven, het is alsof racen in zijn bloed zit. En zo simpel is het: niet voor iedereen van ons zit racen al zo lang in ons bloed als bij Fernando.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022