Kevin Magnussen verduidelijkt uitspraak “ik ben bereid om te sterven”

Kevin Magnussen wil een woordje uitleg geven over zijn uitspraak dat hij liever zou sterven in zijn bolide dan in te houden.


De Deen werd druk geciteerd net na het incident met Pierre Gasly in Baku. De twee raakten elkaar tegen hoge snelheid en dat was genoeg voor Gasly om Magnussen te omschrijven als “de gevaarlijkste rijder waar hij al ooit tegen geracet heeft.”

“Ik race hard,” citeerde ‘Reuters’ Magnussen. “Soms moet je veel agressiever zijn als je verwikkeld bent in een gevecht op de baan. Ik zal altijd alles geven en ik ben bereid te sterven in mijn bolide. Ik houd niet in, ik zet mijn leven zonder nadenken op het spel.”

Woensdag liet Magnussen weten dat het bewuste interview plaatsvond voor het incident en benadrukt dat het in geen geval een reactie was op de aanrijding tussen hem en Gasly in Baku.

“Het interview vond plaats voor de race in Baku en gaat geenszins over het incident dat ik met Pierre had tijdens de race,” aldus Magnussen op Twitter. “Ik ben niet opzettelijk tegen Pierre gereden en ik heb me veelvuldig verontschuldigd.”

“Ik wil niet sterven in een raceauto,” benadrukt hij. “Ik wilde gewoon weergeven dat ik er alles voor over heb om succesvol te zijn en dat staat niet gelijk aan penalties verzamelen of ongelukken veroorzaken. Het gaat erom de races te beëindigen in de hoogst mogelijke positie.”

“Op dit moment beleef ik mijn jeugddroom, namelijk in de F1 racen. Mijn hele leven staat in het teken van die droom. Het is dan ook normaal voor mij dat ik alles geef om succesvol te zijn in het racen. De dag dat ik dat niet meer kan opbrengen stop ik ook onmiddellijk met de racerij.”

Voor het incident met Gasly kreeg Magnussen een tijdstraf van tien seconden en twee strafpunten op zijn superlicentie.

“Magnussen bewoog op een onvoorspelbare en onnodige manier naar links en raakte daarbij auto nummer tien (Gasly) die mooi op zijn lijn bleef,” was de conclusie van de stewards.

Hij was ook het lijdend voorwerp van een onderzoek aangaande het onjuist gebruik maken van DRS. De stewards beslisten om Magnussen daarvoor niet te bestraffen nadat ze de situatie onderzocht hadden.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023