Kimi maar matig tevreden

Zolang Ferrari niet competitiever wordt, haalt Kimi Raikkonen maar weinig voldoening uit het verslaan van zijn teamgenoot Fernando Alonso.
image
“De mensen kijken daar blijkbaar naar, maar mij interesseert het niet zolang we niet verder naar voor weten te komen.” zucht Raikkonen na afloop van Q3. “Ik probeer natuurlijk van hem achter mij te houden, maar als je pas als zesde en zevende eindigt krijg je er maar weinig voldoening van.”

“We moeten naar een veel groter beeld kijken. Het is leuk dat ik voor hem eindig, maar het verandert mijn leven niet echt. Ik wil als team helemaal vooraan rijden en winnen, dan maakt het pas een verschil uit. Nu maakt het niet veel uit.”

Ferrari is duidelijk nog niet terug waar iedereen hen verwacht, en daar is ook Raikkonen allesbehalve tevreden mee.

“Als je kijkt hoe het deze voormiddag verliep, dan mag je wel zeggen dat het rampzalig was. Daarna veranderden we het één en ander, maar het blijft moeilijk en we hebben nog heel wat werk om tot die ene ronde te komen.”

Een podiumplaats lijkt volgens de Fin ook heel ver weg voor de Scuderia. “Dat is ons doel, maar of het zal lukken? Dat is moeilijk te zeggen. In elke voorgaande race dit seizoen gebeurde er telkens wel wat. Hopelijk hebben we morgen een normale race, maar we moeten afwachten.” aldus de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}