Kimi Räikkönen tevreden over betere auto

Kimi Räikkönen reedt vandaag voor het eerst met de nieuwe bolide van Ferrari, de SF-15T. Op het circuit van Jerez de la Frontera wist hij een mooi aantal ronden te rijden. De Fin is dan ook tevreden over de nieuwe wagen van de Scuderia.
image
In 2014 had Kimi Räikkönen het erg moeilijk met de wagen die Ferrari voor hem bouwde. Vandaag reed hij met de nieuwe wagen en vindt dat de SF-15T een verbetering is ten opzichte van 2014.

“Er werd afgelopen winter hard gewerkt door het hele team,” begint Kimi Räikkönen. “Voor mij was het een positieve eerste dag met de nieuwe auto. We zijn verbeterd op de punten waar we het vorig seizoen moeilijk hadden. Maar dit was nog maar de eerste dag van het nieuwe seizoen,” relativeert de Fin meteen.

De wereldkampioen van 2007 is vooral tevreden over het feit dat hij vrij veel ronden heeft kunnen afleggen. “Jammer genoeg was het vandaag geen mooi weer. De baan lag de hele dag vrij nat. Toch hebben we een goed aantal rondjes gereden. Ik wil dan ook het team bedanken dat ze ons een goed startpunt hebben bezorgd.”

Toch wil Räikkönen nog niets kwijt over wat er met de nieuwe Ferrari mogelijk is. “We zijn nog te vroeg in het seizoen om het over resultaten te hebben. Sebastian heeft een paar goede dagen achter de rug en vandaag was het ook een positieve dag. Maar het heeft absoluut nog geen zin om over overwinningen te praten. We zullen in ieder geval ons best doen. De goede resultaten zullen er wel komen als we hard blijven werken als een team. We gaan de juiste kant op, maar het is afwachten wat het zal worden in de races,” besluit Kimi Räikkönen.

Morgen sluit Räikkönen de vierdaagse tests af voor Ferrari op het circuit van Jerez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}