Kimi Raikkonen: “Alfa Romeo in het ongewisse tot aan F1-test in Bahrein”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Komend seizoen wordt het negentiende seizoen van Kimi Raikkonen in de Formule 1. Raikkonen blijft het echter geweldig vinden om voor de eerste keer een nieuwe F1-bolide te zien.  Hij hoopt echter vooral dat Alfa Romeo dit seizoen beter zal presteren.

“Het is uiteraard leuk om de nieuwe wagen te zien,” vertelt Raikkonen in een reactie op de voorstelling van de nieuwe wagen.

“De situatie waarin we ons nu bevinden is een groot onbekende. Er zijn wat reglementswijzigingen en het is de vraag welke invloed dat op iedereen zal hebben en of dat de verhoudingen zal veranderen.”

“Hopelijk kennen we een betere start dan vorig jaar. We zullen daarover een eerste idee krijgen wanneer we binnen enkele weken beginnen te testen en vooral binnen een dikke maand zullen we weten waar we staan wanneer de eerste race plaatsvindt.”

Raikkonen beseft dat er met drie testdagen verdeeld over twee rijders slechts zeer weinig tijd is om nieuwe dingen uit te proberen. Toch is Raikkonen er van overtuigd dat Alfa Romeo snel zal weten of het er goed of slecht voor staat. 

“We zullen snel te weten komen waar onze prioriteiten liggen,” aldus de Fin. 

“Uiteraard heeft het team heel wat dingen die uitgeprobeerd moeten worden. Zij willen iets proberen en de rijders willen iets anders doen zoals bijvoorbeeld verschillende afstellingen uitproberen. We zullen tijdens de testdagen een compromis moeten zien te vinden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022