Kimi Raikkonen bespeurt beterschap bij Ferrari

Kimi Raikkonen heeft vandaag zichzelf nog eens laten zien. Na enkele vruchteloze races reed de Fin vandaag van plek zestien naar een zesde plaats, en dit na een weeral een blunder gisteren in de kwalificaties. Voor de ‘Iceman’ zijn er tekenen dat Ferrari terug op de goede weg is.


“Na de fouten gisteren tijdens de kwalificatie blijft het toch moeilijk om deze plaats in te schatten”, reageert Raikkonen. “We zijn te traag op de rechte stukken. Ik kreeg in het midden van de race een Sauber niet ingehaald met DRS, dus zo makkelijk was het niet om plaatsen goed te maken. Ook waren we sneller dan de Williams-bolides, maar ook daar geraakten we niet voorbij.”

Raikkonen zijn teamgenoot Fernando Alonso werd tweede en samen met de zesde plaats van de Fin is het eens goed nieuws voor Ferrari, maar nog meer voor Raikkonen. De ‘Iceman’ eindigde in de vorige twee races buiten de punten en meteen kwamen er vragen over onder andere zijn motivatie. Met deze zesde plek hoopt de Ferrari-rijder die twijfels weg te vegen en hij hoopt ook dat dit het begin van een mooie reeks is.

“Ik hoop dat het tweede deel van het seizoen beter wordt dan het eerste, maar een kleine verbetering voor één dag verandert daar nog niet veel aan. Het neemt de gemaakte fouten niet en de nodige veranderingen niet weg. Er is vandaag niet ineens iets veranderd. Er is nog enorm veel te doen om er voor te zorgen dat we staan waar we moeten staan.”

“Ik geloof in het team en dat we er kunnen staan. Er zijn wat tekenen van verbetering. Onze snelheid is al een stuk verbeterd. Voor de volgende weken zullen er nog geen grote verbeteringen komen, maar wel voor de komende jaren. We gaan zo veel mogelijk proberen te verbeteren in de tweede helft van het seizoen om zo alles te krijgen zoals we willen en zoals het zou moeten,” besluit de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}