Kimi Raikkonen: “Ik ga mijn wekker niet zetten om naar de F1-races te kijken”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Nog twee races en dan neemt Kimi Raikkonen voor de tweede keer afscheid van de Formule 1. Deze keer zal er geen comeback meer volgen en is het afscheid definitief.

In 2001 debuteerde Kimi Raikkonen in de Formule 1 bij het Sauber F1 team en twintig jaar later zal de Fin bij hetzelfde team, weliswaar onder de naam Alfa Romeo Racing. Met een wereldtitel in 2007, 21 overwinningen en 353 grand prix starts zal Raikkonen dan een definitieve streep onder zijn F1-carrière trekken.

Raikkonen was altijd bijzonder populair in de Formule 1 en veel F1-fans zullen hem ongetwijfeld missen op de startgrid. Zelf zal hij naar eigen zeggen niet emotioneel zijn bij zijn afscheid, maar zo kennen we ’the iceman’ uiteraard ook.

“Nee, waarom zou ik er emotioneel door worden,” vertelde Raikkonen op donderdag tijdens de persconferentie in Jeddah.

“Ik kijk er naar uit. Ik ben blij dat het binnenkort voorbij is. Er is niets om droevig over te zijn, er is niets slecht aan. Ik denk dat het goed is.”

Uiteraard kwam ook de vraag of Raikkonen volgend jaar op zondag aan zijn tv gekluisterd zal zitten om de F1-races te bekijken.

“Ik ben zeker van niet, maar waarschijnlijk zal ik wel een aantal races zien,” aldus de Fin.

“Ik weet het niet goed maar laat ons zien wat er gebeurt. Ik betwijfel of ik een alarm zal instellen om er zeker van te zijn dat ik de races niet mis.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022