Kimi Raikkonen: “Ik heb mijn F1-contract niet gelezen, het is niet veel waard!”

Kimi Raikkonen maakte eind vorig seizoen de overstap van Ferrari naar Alfa Romeo Racing en tekende er een contract voor twee seizoenen. Volgens de Fin is dat contract echter niet veel waard.


Bij heel wat rijders staan er clausules in het contract dat ze bijvoorbeeld niet aan gevaarlijke sporten ofzo mogen doen, of dat ze bijvoorbeeld toestemming moeten vragen wanneer ze naast de Formule 1 nog iets op het vlak van motorsport willen doen.

De 39-jarige Kimi Raikkonen moet van zo’n clausules echter allemaal niets weten en meent dat Alfa Romeo Racing zich niet mag moeien met zijn privéleven.

“Ik heb mijn contract niet gelezen omdat het wat mij betreft niets waard is,” aldus de Fin tegenover het Hongaarse magazine ‘Vezess’.

“Toen ik de eerste keer met Alfa Romeo-Sauber rond de tafel ging zitten vertelde ik hen dat indien ze zouden klagen, indien ze zouden zeuren, dat ik het dan zou aftrappen!”

Het ziet er dus naar uit dat Kimi Raikkonen vrij is om zijn hobby’s uit te oefenen. Raikkonen is er ook de man niet naar om zich aan allerlei regeltjes te houden.

“Er zijn veel gevaarlijke dingen in het leven. Uiteraard probeer je altijd om voorzichtig te zijn maar soms volstaat het om erover te spreken en gebeurt het ook.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022