Kimi Raikkonen is het beu: “Ik kniel niet, stop met vragen daarover”

Het is een onderwerp dat ieder raceweekend terugkeert en waarnaar er ieder weekend bij de F1-piloten gevraagd wordt: het knielen tegen racisme. Kimi Raikkonen is het alvast beu.


Verenigd tegen racisme, dat is de boodschap die de Formule 1 en de F1-piloten willen uitdragen door hun protestactie tegen racisme maar van bij de eerste race in Oostenrijk wordt er eigenlijk maar over één ding gesproken: niet iedereen knielt en Lewis Hamilton die maar blijft proberen om de ‘staanders’ van gedachten te doen veranderen.

Vooral Romain Grosjean lijkt daarbij de gebeten hond want de Fransman is voorzitter van de Grand Prix Drivers’ Association, laat het ons de vakbond van de rijders noemen. Grosjean verkondigde immers dat hij het niet noodzakelijk vond om voor iedere race te knielen.

Sinds die uitspraak wordt Grosjean op de sociale media verweten dat hij een racist is. Na een uitgebreid telefonisch gesprek met Hamilton laat Grosjean nu weten dat hij waarschijnlijk fout zat: “Achteraf gezien was dat verkeerd”.

Een andere rijder die blijft weigeren om te knielen is Kimi Raikkonen. Meer zelfs, in geheel eigen stijl laat de Fin tijdens de persbabbel voorafgaand aan de Britse GP gewoonweg weten dat hij het allemaal wat beu is die vragen rond dat knielen en waarom hij het niet doet.

“Waarom moeten we onze keuze iedere keer opnieuw verantwoorden?” aldus een geïrriteerde Raikkonen, die vervolgens laat weten geen enkel probleem te hebben met het feit dat de anderen het wel doen.

Maar kwaad zijn op Kimi, dat kan toch niemand ooit zijn?
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}