Kimi Raikkonen: “Klagen zal niets aan het resultaat veranderen”

Kimi Raikkonen zag zijn beste tijd in de kwalificatie geschrapt omdat hij de track limits niet gerespecteerd had maar de Fin bekijkt het zoals altijd nogal nuchter.


Voor het hele Alfa Romeo-team werd het met een achttiende startplaats voor Raikkonen en een twintigste plaats op de grid voor Giovinazzi een kwalificatiesessie om snel te vergeten.

Vooral in het geval van Raikkonen is dat een domper want hij zette aan het einde van Q1 een tijd neer die hem naar het tweede deel van de kwalificatie had gebracht maar hij zag zijn tijd geschrapt.

De tijd van Raikkonen was zelfs goed genoeg geweest voor de dertiende tijd in Q1. Teambaas Fred Vasseur is uiteraard ontgoocheld want dat toont aan dat er potentieel zit in de bolide maar hij laat de moed niet zakken voor de race.

“Wetende dat we een ronde goed genoeg hadden neergezet voor P13 en die ronde achteraf geschrapt te zien worden, is frustrerend, maar het is wat het is. Het potentieel van de auto is er, maar vandaag was duidelijk een van die dagen dat de dingen gewoon niet op jouw manier gaan en je niet kunt bereiken wat binnen je mogelijkheden ligt. Van alle circuits waar het erg is om achterin te starten, is dit een van de ergste: we zullen iets speciaals nodig hebben, vooral in de openingsfase, om iets uit deze race te halen. Maar we zullen alles geven wat we hebben”.

Kimi Raikkonen was ook ontgoocheld over het schrappen van zijn tijd maar zoals we de Iceman kennen is hij een man van weinig woorden en bekijkt hij de dingen met zijn ondertussen legendarische nuchterheid.

“De auto is is sinds vanmorgen veel beter geworden en voelde heel goed aan. We zouden Q2 hebben gehaald met onze snelste ronde, maar helaas werd ze geschrapt. Wat er gebeurde is teleurstellend, vooral omdat dit een van die circuits lijkt te zijn waar het veld echt gebundeld is, maar klagen over hoe het is gegaan, zal het eindresultaat niet veranderen. De race zal niet gemakkelijk worden van waar wij moeten starten, maar we moeten doen wat we kunnen en zien waar we terechtkomen”.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print