Kimi Raikkonen ontsnapt aan bestraffing

Kimi Raikkonen heeft na afloop van de GP van Monaco geen bestraffing gekregen voor het doorrijden met een kapotte voorvleugel onder zijn wagen.

Raikkonen reed aan de haarspeldbocht zijn voorvleugel stuk waarna die vooraan de wagen kwam vast te zitten. De Fin zette door en reed met de voorvleugel onder zijn wagen door de tunnel, waarbij hij Romain Grosjean hinderde. Raikkonen krijgt echter geen bestraffing voor het incident.

“De rijder dacht dat hij uiteindelijk veilig verder kon rijden tot aan de pits om daar zijn voorvleugel en neus te laten vervangen,” luidde het in een mededeling van de stewards. “Radioboodschappen bevestigen dit.”

“Het team adviseerde de rijder om de wagen zo snel mogelijk aan de kant te zetten. De rijder zei vervolgens dat hij de wagen op een veilige plaats aan de kant wou plaatsen en de eerst mogelijke plaats daarvoor was de uitloopstrook na de tunnel.”

“Het team vroeg me om de wagen te parkeren maar ik was toen al in de tunnel,” aldus Raikkonen over de bewuste fase. “Ik kon niet in het midden van de tunnel stoppen dus ik reed traag met de wagen en probeerde de wagen vervolgens ergens te parkeren.”

Tijdens die fase hinderde Raikkonen Romain Grosjean, die daarover dus zijn beklag deed. De stewards oordeelden echter dat Raikkonen alles in het werk stelde om zijn wagen zo snel en zo veilig mogelijk aan de kant te zetten.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}