Kimi Raikkonen wordt 40: “Ik heb nog tijd om te stoppen”

De oudste rijder op de grid wordt vandaag veertig jaar en hij is niet meer uit het wereldje weg te denken.


Tijdens de GP van Japan afgelopen weekend werd Raikkonen de vraag gesteld of hij zelf ooit verwacht had om nog F1-rijder te zijn op zijn veertigste en zijn antwoord luidde als volgt: “Zeker niet, maar het is nu eenmaal zo gelopen. Ik heb nog tijd om te stoppen.”

Raikkonen mag zich sinds 2001 F1-rijder noemen en dat is een hele prestatie. Om u even een idee te geven, hij heeft nog tegen Jos Verstappen geracet en nu doet hij hetzelfde tegen diens zoon Max. Bijna twintig jaar later scoort de “Iceman”, een koosnaampje dat Ron Dennis hem ooit gaf, nog steeds punten.

Sinds hij dit seizoen voor Alfa Romeo uitkomt zijn die kansen op punten wel geslonken ten opzichte van zijn Ferrari-dagen maar hij houdt nog te veel van de sport om er nu al de brui aan te geven.

Enkel in 2010 en 2011 had hij er geen zin meer in en koos hij voor een avontuur in het wereldkampioenschap rally maar nu kunnen we minstens nog tot het einde van 2020 genieten van de laatste man die Ferrari een wereldtitel wist te schenken.

Zowel op als naast de baan heeft de Iceman een eigen stijl. Sommige van zijn antwoorden op persconferenties mogen gecatalogeerd worden onder de noemer ‘legendarisch’ en dat kan ook gezegd worden van zijn boodschappen over de boordradio.

De bekendste is ongetwijfeld: “Leave me alone, I know what I’m doing,” tijdens de GP van Abu Dhabi in 2012. Er is telkens een constante, Raikkonen blijft altijd ijzig kalm.

Volgend jaar kan hij het record van de meeste racestarts in de F1 breken dat nu nog op naam van Rubens Barrichello staat. Maar wat had u gedacht? Het interesseert hem naar eigen zeggen hoegenaamd niet.

Wij van F1Journaal.be wensen Kimi alvast een fijne verjaardag toe!


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022