Klassementsleider stapt uit Dakar Rally na dodelijk ongeluk met toeschouwer

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Gisteren raakte bekend dat een Italiaanse toeschouwer tijdens de Dakar Rally om het leven is gekomen. In een reactie stapte de klassementsleider bij de trucks uit de wedstrijd.

Ales Loprais, de leider in het klassement bij de trucks, werd op dinsdagavond ingelicht dat hij betrokken was bij het dodelijk ongeluk. Loprais zelf had van het incident niets gemerkt en had gewoon zijn weg verder gezet. In een statement op Facebook liet Loprais weten dat hij niet meer deelneemt aan de Dakar Rally.

In de duinen stond de toeschouwer verscholen om foto’s te malen. Loprais zou over een duin gereden hebben en de 69-jarige man niet gezien hebben. De aangereden man zou nog hebben kunnen rechtstaan maar zou zich enkele uren later niet goed gevoeld hebben en werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens de rit naar het ziekenhuis overleed de man aan een hartaanval.

“Ik wil mijn oprechte deelneming betuigen aan zijn familie en vrienden. Het spijt me enorm. Dit ongeluk zal ik de rest van mijn leven moeten meedragen”, vertelt Loprais in een video.