“Kloof met Mercedes zal in Bahrein groter zijn”

In Maleisië leek het alsof vooral Red Bull genaderd was op het team van Mercedes. Dat klopt ook volgens Christian Horner, de teambaas van Red Bull, maar hij is ook van mening dat Mercedes in Bahrein veel meer voorsprong zal hebben.
image
Christian Horner is immers van mening dat Mercedes nog steeds niet haar echte snelheid getoond heeft. In Bahrein zal daar volgens Horner verandering in komen.

Op het circuit van Bahrein zal het motorvoordeel van Mercedes meer naar voor komen, wat erin zal resulteren dat het team een grotere voorsprong zal hebben. In Maleisië waren er immers twee lange rechte stukken maar in de bochten kon Red Bull een deel van het snelheidsverschil compenseren. Dat zal volgens Horner in Bahrein veel minder het geval zijn.

“Ik denk dat hun voordeel in Bahrein groter zal zijn omdat het een circuit is waarbij de motorkracht een grotere rol speelt,” aldus Horner. “Onze middelste sector in Maleisië was goed maar het was de eerste sector waarin ze ons telkens dood deden. Er zijn simpelweg twee lange rechte stukken en daar alleen al hadden ze tegenover ons een voordeel van ongeveer een halve seconde.”

“Ik denk niet dat we in Bahrein plots over een oplossing zullen beschikken en het regent ook niet vaak in Bahrein! We gaan echter proberen om zo veel mogelijk progressie te boeken tijdens die ene week. De testbank en de motoren draaien opnieuw op volle toeren in de hoop dat we weer iets dichter zullen komen.”

Volgens Christian Horner houdt Mercedes bovendien iets achter de hand …

“Het is een grote kloof, maar ze houden overduidelijk ook nog iets achter de hand. Ze hebben overduidelijk een voordeel op de rechte stukken en we werken extreem hard in Viry. Wat we daar presteren is echt buiten categorie. Renault weet dat er nog veel meer op komst is van zodra de betrouwbaarheid beter is. De progressie die we moeten boeken verloopt via een enorm steile curve maar we doen ons uiterste best om erin te slagen,” besluit Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print