Kobayashi beleeft dolle thuisrace

Kobayashi zal meer dan tevredne geweest zijn met zijn resultata tijdens zijn thuisrace. Voor Sauber was het het beste resultaat van dit seizoen.
Kamui Kobayashi beëindigde zijn thuisrace met een zevende plaats. Die finish in de top tien heeft hij te danken aan zijn talent en moed. De Japanner deed enkele zeer gewaagde inhaalpogingen en werd nog voorbij gelaten door teamgenoot Nick Heidfeld.

“Ik heb mijn best gedaan.” aldus de Sauber-rijder. “Ik ben ook heel blij met mijn resultaat. Het was een zeer goede race voor ons team. Ik ben heel blij dat de fans een zeer spannende race hebben gezien.”

“Het is de tweede keer dat we met beide wagens punten scoren. Voor mij was het heel speciaal om na zeven jaar nog eens voor mijn thuispubliek te rijden. Toch was het een hele zware race voor mij.”

“Bij de start zag ik heel wat incidenten voor mij. Ik had geluk dat ik niet betrokken geraakte. Het inhalen was niet makkelijk en ik heb een paar keer contact gemaakt met andere wagens. Ik heb ook wat schade opgelopen, maar het was niet al te erg. Ik kon zonder moeite de finish halen. Ik moet het team bedanken voor al het werk dat ze gedaan hebben en ook de fans mag ik niet vergeten.”

Ook Nick Heidfeld reed een goede race.

“Ik ben tevreden.” reageert de Duitser. “Het is het beste resultaat van het team dit jaar. Ik kon nog een plaats hoger zijn geëindigd, maar Kamui was veel sneller door een andere strategie.” De Japanner startte op harde banden en wisselde laat voor zachte, snellere banden.

“Mijn strategie was om in het begin van de race plaatsen goed te maken, maar door de safetycar kwam ik vast te zitten achter Rubens (Barrichello). De beslissing om al vroeg van banden te wisselen was de juiste keuze.”

“We hebben heel wat progressie geboekt ten opzichte van Singapore. Ik denk dat er nog meer gaat komen. Ik kijk uit naar de volgende drie races.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021