Kobayashi en Sauber in top-10

Bij Sauber niets dan tevreden gezichten na afloop van de kwalificatie. Het team bereikte met Kamui Kobayashi opnieuw Q3.
Peter Sauber is dan ook van mening dat zijn team opnieuw staat waar het hoort te staan, al kende zijn renstal ook wat meeval door ondermeer de vroegtijdige exit van Fernando Alonso.

“Als je naar onze prestaties kijkt, dan mag het duidelijk zijn dat we opnieuw op schema zitten en staan waar we horen te staan. Dit is een uitstekend resultaat van onze rijders en het team. Vooral de negende plaats van Kamui tijdens Q2 was uitstekend,” aldus Peter Sauber. “Als je ziet wie er achter hem staat in Q2, dan mag hij echt fier zijn op zijn snelle ronde.”

Uiteraard was ook Kobayashi erg tevreden met zijn prestatie, al was hij wel enigszins teleurgesteld door het feit dat hij niet voldoende nieuwe banden had voor Q3. Dat was eveneens de oorzaak waarom de Japanner slechts één keer buiten kwam tijdens Q3.

“Tijdens Q3 kon ik niet strijden omdat we geen verse set option-banden hadden, die hadden we reeds allemaal gebruikt tijdens de rest van de kwalificatie. We hebben echter hard blijven werken en dat loont blijkbaar,” aldus Kobayashi.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}