Kobayashi gaat op verkenning in Montreal

Sauber-rijder Kamui Kobayashi verwacht niet dat hij veel moeite zal hebben met het verkennen van het circuit in Montreal. De Japanse rijder zal er komende week voor het eerst rijden.
Het seizoen 2010 is tot nu toe nog niet bepaald positief verlopen voor Kamui Kobayashi. Tijdens de afgelopen race in Turkije wist hij de renstal Sauber voor het eerst in de punten te doen eindigen. Na een sterke kwalificatie en het uitvallen van Sebastian Vettel was er dan eindelijk toch een moment van opluchting.

Kobayashi verloor bijvoorbeeld in Melbourne zijn voorvleugel en het bereiken van punten lag ook later niet meteen voor de hand. Nu het hele circus richting Canada vertrekt hoopt de voormalig Toyota-rijder zichzelf uiteraard opnieuw in de kijker te rijden. Kobayashi heeft echter wel nog geen kilometer gereden op het circuit van Montreal.

“Het circuit van Canada is voor mij persoonlijk compleet nieuw. Ik heb er zelfs nog niet in de simulator op gereden dus tijdens de vrije trainingen zal ik op verkenning moeten gaan. De andere rijders hebben in Canada dus voordeel maar daar maak ik me niet druk om. Het team werkt optimaal samen en het was geweldig om hun gezichten te zien toen ik in Turkije punten scoorde. Voorheen kende ik enkel teleurstellende zondagen en het is niet altijd even makkelijk om slechte resultaten te verwerken. Het behalen van onze eerste punten is een pluspunt maar we dromen uiteraard nog niet van een overwinning”, aldus Kamui Kobayashi.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}