Kobayashi naar Caterham?

Nu de stoeltjes bij de topteams allemaal zijn ingenomen, blijven enkel nog Marussia, Caterham en Sauber over met een onvolledige line-up.
image
Bij Sauber zou Esteban Gutierrez echter heel binnenkort worden aangekondigd als tweede rijder, waardoor er nog enkel plaats overblijft bij de twee staartteams. Bij Marussia is enkel Jules Bianchi zeker van zijn zitje, bij Caterham is nog geen enkele rijder bevestigd voor volgend seizoen.

Grootste kanshebber bij Caterham zou Giedo van der Garde zijn. De Nederlander boekte redelijk wat progressie tijdens het voorbije seizoen, en zou daarvoor beloond worden met een verlengd verblijf in de Formule 1. Ook Marcus Ericsson, die in 2013 uitkwam in de GP2 voor DAMS, zou kans maken op promotie naar de F1.

De Finse krant Turun Sonomat beweert nu ook dat niemand minder dan Kamui Kobayashi in de running zou zijn voor een terugkeer naar de hoogste tak van de autosport bij Caterham. De Japanner zou deze week in de fabriek van het team zijn gesignaleerd.

Daardoor lijkt het vrijwel zeker dat Charles Pic het moeilijk zal krijgen om nog een extra jaar aan zijn nog prille F1-carrière te breien. “Ik wist dat het lang zou duren vooraleer er een beslissing zou komen, omdat de kleinere teams altijd afwachten wat de beslissingen van de grotere renstallen zouden zijn. Het zou voor mij niet meer dan logisch zijn om mijn carrière bij Caterham verder te zetten, maar tegenwoordig ben je nergens nog zeker van in de Formule 1.” verklaarde de Fransman.

Pic verwijst tegelijkertijd naar de progressie van zijn teamgenoot Giedo van der Garde. “Het was te verwachten, want dit was zijn debuutjaar. Voor India klopte ik hem regelmatig, soms zelfs met redelijke grote verschillen. Tijdens de laatste drie GP’s kwam hij steeds voor mij, maar dat komt ook door de mechanische pech die ik kende.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen