Kobayashi teleurgesteld met zevende plaats

Kamui Kobayashi was tijdens de rode vlag plots tweede maar uiteindelijk moest hij tevreden zijn met de zevende plaats. Het is dan ook te begrijpen dat de kleine Japanner teleurgesteld is met het uiteindelijke resultaat.
image

Kobayashi was tweede toen de rode vlag werd bovengehaald omwille van de hevige regen. De reden daarvoor was simpel, minder pitstops dan de meeste andere rijders en dus niet geopteerd voor de intermediates vlak voor er een nieuwe stortbui kwam.

De verwachtingen voor het verdere verloop van de race waren dan ook hoog gespannen bij Kobayashi en het Sauber F1 team. Uiteindelijk moest men echter tevreden zijn met een zevende plaats voor Kobayashi en een twaalfde plaats voor Pedro de la Rosa.

“Ik had me als dertiende gekwalificeerd dus dan is een zevende plaats zeker niet slecht. Anderzijds was ik na de lange rode vlag situatie wel tweede bij de herstart. Vanuit dat perspectief is dit resultaat dan ook een teleurstelling,” besluit Kobayashi.

“We hebben punten behaald en dat is uiteindelijk erg belangrijk. We hebben aangetoond dat we sterk zijn als het nat is maar wanneer de baan opdroogde was ik niets nel genoeg om mijn positie te verdedigen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print