Kovalainen: “Laat ons terug testen”

Huidig McLaren-rijder Heikki Kovalainen hoopt dat men de rijders vanaf 2010 weer kan toelaten om te testen doorheen het seizoen. Volgens de Finse rijder hebben de besparing nu wel voor voldoende onveiligheid gezorgd.
Het verbod op testen blijkt in 2009 niet bepaald haar vruchten af te werpen want van besparingen is er nog steeds weinig spraken en indien dat wel het geval zou zijn komt de FOTA zeer waarschijnlijk in opspraak. Rijders als Alguersuari, Badoer en Grosjean raceten zonder te kunnen testen mee en brachten de veiligheid van de sport onbewust in twijfel. Het ene toont zich aan en het andere duidelijk niet dus wat Kovalainen betreft mag het verbod op testen vanaf 2010 al verdwijnen.

“Als rijder heb ik toch liever dat ik zo nu en dan eens kan gaan testen met de wagen. De bedoeling is dat ik met de wagen ga rijden want daar wordt ik in principe ook voor betaald door het team. Het verbod op testen zorgt er echt voor dat we niet optimaal kunnen naderen op onze voorgangers en dat zal bij Ferrari al niet anders zijn. Het meeste werk gebeurt in onze fabriek in plaats van op het circuit”.

“Het seizoen is eigenlijk raar in 2009 want het gaat echt met ups en downs. Je moet als rijder op zoek gaan naar afstellingen voor de wagen terwijl je soms in zeer moeilijke omstandigheden moet beginnen. Volgens mij kan men het verbod op testen maar beter achterwegen laten want men kan veel beter andere dingen gaan beperken”, aldus Heikki Kovalainen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}