Kovalainen ontkent geruchten over toenmalig uitstel F1-debuut

De Finse Lotus-rijder Heikki Kovalainen ontkende zopas het bericht van een Finse krant. Die beweerde namelijk dat Flavio Briatore het debuut van Kovalainen in de F1 bewust zou hebben opgehouden.
Volgens een Finse krant zou Heikki Kovalainen in 2004 en 2005 voor zowel Williams als Minardi hebben kunnen racen. Het is ondertussen al langer geweten dat Kovalainen gedurende langere tijd gemanaged werd door niemand minder dan de flamboyante Flavio Briatore. Deze zou er destijds bewust voor gezorgd hebben dat Kovalainen zijn debuut moest uitstellen tot Renault het voormalige Benetton zou overnemen.

Kovalainen en Briatore kozen elk hun eigen weg nadat Briatore in 2009 tot de exit van de sport gedwongen werd. De Italiaanse zakenman nam het reglement niet zo nauw nadat hij Nelson Piquet Jr. opzettelijk had laten crashen. De 29-jarige Kovalainen zorgde vervolgens zelf voor de overstap van McLaren naar Lotus.

“De berichten over het hinderen van mijn debuut zijn onwaar. Samen met Renault hadden we plannen en daar wilde ik me voor de volle 100 procent aan houden. Men kan de valse berichten dus maar best negeren”, aldus Heikki Kovalainen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner