Krijgen we opnieuw gele F1-bolides?

Het ziet er naar uit dat we opnieuw wat meer kleur zullen krijgen op de startgrid van de Formule 1.

Het is opvallend, de voorbije jaren kiezen heel wat teams voor eerder onopvallende kleuren zoals zwart, grijs, zilver en wit. Uiteraard valt Ferrari nog op met haar rode F1-bolides maar vroeger hadden we ook onder meer de kleurrijke gele bolides van Jordan en de geel-blauwe bolides van Renault.

Vanaf 2016 lijken we echter opnieuw wat meer kleur in de Formule 1 te gaan krijgen want het Gene Haas zou de bolides van zijn Haas F1 team eventueel geel willen kleuren.

Haas is van mening dat de F1-bolides op vlak van de kleuren veel te sterk op elkaar lijken en er te veel ‘saaie’ kleuren zijn.

“We zouden graag een wagen hebben die past bij ons imago, maar de wagen moet ook goed zijn,” zei Gene Haas tegenover het Italiaanse Autosprint. “Al die wagens lijken met hun zilver en grijs erg hard op elkaar.”

“Ik zou graag een wagen hebben met een kleur die ons onderscheidt van de rest. Geel zou ik erg mooi vinden,” besluit Haas.

Het logo van het Haas F1 team bestaat momenteel uit rood en zwart. De renstal werkt samen met Ferrari en Dallara om haar F1-bolides te ontwerpen. Gene Haas hoop om in 2016 met zijn F1-team aan de start te verschijnen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}