Krijgen we twee nieuwe F1-teams?

De Formule 1 mag binnenkort misschien twee nieuwe teams verwelkomen.
image
In december schreven we reeds dat de FIA een zoektocht was begonnen naar een nieuwe deelnemer voor de Formule 1 (Lees: FIA is zoektocht begonnen naar een twaalfde F1-team). Maar mogelijk krijgen we niet één maar twee extra teams op de startgrid.

Volgens ‘Motorsport-Total.com’ zou de FIA immers overwegen om niet één extra F1-team toe te laten maar twee teams. De zoektocht naar een extra F1-team kwam er nadat de voorbije jaren de startgrid opnieuw geslonken was naar 22 wagens op de startgrid. Dat kunnen er vanaf 2015 eventueel ineens 26 wagens en dus 13 teams worden.

Het feit dat de FIA overweegt om ineens twee nieuwe teams toe te laten wijst erop dat er twee enorm goede kandidaturen zouden zijn. En je moet het ijzer smeden wanneer het heet is. Nu er inderdaad opnieuw een serieuze interesse is voor de Formule 1 als team te vervoegen kan de FIA er inderdaad best voor kiezen om dan meteen twee teams toe te laten.

Er is volgens ‘Motorsport-Total.com’ de kandidatuur van Team Haas en de interesse uit Roemenië, alsook het team Stefan GP van Zoran Stefanovic.

De voorbije jaren verdwenen er af en toe teams en vooral het voorbije jaar waren er geregeld geruchten over financiële problemen bij de bestaande F1-teams.

De FIA zal dan ook denken dat het maar best zo snel mogelijk zo veel mogelijk wagens op de startgrid moet krijgen met in het achterhoofd dat er steeds de dreiging is dat één van de bestaande teams plots de stekker uit het F1-avontuur trekt.

De komende twee weken zal de FIA uitgebreid overleg plegen en de ingediende dossiers grondig bestuderen. Op 28 februari neemt de FIA een beslissing.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:27:”start_braz2013_headline.jpg”;}
De Formule 1 mag binnenkort misschien twee nieuwe teams verwelkomen.