Krijgt Kevin Magnussen een racezitje bij Marussia?

Kevin Magnussen staat op de shortlist van Marussia voor het tweede racezitje in 2014.
image
Eerder dit seizoen bevestigde Marussia reeds dat Jules Bianchi ook volgend seizoen voor de renstal zal rijden maar wat het tweede zitje betreft is er nog steeds geen duidelijkheid. Max Chilton mag nu dan wel naast Bianchi bij Marussia rijden, zeker van een racezitje voor 2014 is hij nog niet.

Met Kevin Magnussen heeft hij er nu dus een nieuwe concurrent bij voor 2014. Magnussen geniet, net als onze landgenoot Stoffel Vandoorne, de steun van het McLaren F1 team. Beide rijders maken deel uit van het McLaren young driver programma. De renstal liet reeds meermaals verstaan dat het Magnussen en Vandoorne zo snel mogelijk een racezitje wil geven, maar tegelijkertijd wil het er echter ook voor zorgen dat beide rijders zich niet ‘verbranden’ aan de Formule 1 en dat ze na amper één seizoen opnieuw uit de koningsklasse van de autosport zouden verdwijnen.

Eerder liet Force India reeds verstaan dat Magnussen geen optie was voor 2014, ook al werkt Force India op technisch gebied samen met McLaren. Ook tussen Marussia en McLaren bestaat er een technische samenwerking en bij Marussia denken er dus blijkbaar wel over na om Magnussen een racezitje te geven voor 2014.

“Zoals bij al de andere teams die hun rijders voor 2014 nog niet bevestigd hebben zijn er verschillende mogelijkheden,” aldus Lowdon, de sportief directeur bij Marussia, tegenover Sky Sports. “Kevin heeft zeker en vast indruk gemaakt tijdens de tests die hij gedaan heeft en als team dat reeds heel wat jonge rijders naar de Formule 1 heeft gebracht staat hij zeker en vast op onze lijst.”

“Er zijn echter minstens drie tot vier jonge rijders met heel wat potentieel om in de Formule 1 te geraken. We praten met een deel van hen, samen met nog enkele andere teams,” besluit Lowdon.

Lowdon liet ook nog tegenover Sky Sports verstaan dat ook Max Chilton, die momenteel dus samen met Jules Bianchi voor Marussia rijdt, eveneens kans blijft maken op een contractverlenging.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print