Krijgt Sirotkin een racezitje in 2014 of toch niet?

Sergey Sirotkin, de jonge Rus die de steun geniet van de Russische investeerders die Sauber ondersteunen, weet binnenkort of hij volgend jaar in de Formule 1 mag racen.
image
Sauber zat in financiële moeilijkheden maar kreeg een reddingsboei toegeworpen door een consortium van Russische investeerders. Die hadden echter één belangrijke vereiste: de Rus Sergey Sirotkin klaarstomen voor de Formule 1 en ervoor zorgen dat hij zo snel mogelijk in de Formule 1 rijdt.

Iedereen gaat er dan ook van uit dat Sirotkin volgend jaar een racezitje krijgt bij Sauber maar dat is blijkbaar nog niet zo zeker. Binnenkort krijgt Sirotkin echter duidelijkheid over zijn situatie bij Sauber.

“Ik denk dat we binnenkort weten of het zin heeft om hem in 2014 reeds een racezitje te geven,” aldus Monisha Kaltenborn.

Daarmee laat de teambazin van Sauber duidelijk verstaan dat er niet gewacht zal worden tot de eerste wintertest om de knoop door te hakken of Sirotkin al dan niet zal racen in 2014. Sirotkin krijgt ondertussen een speciaal programma van Sauber voorgeschoteld. Dat moet hem voorbereiden op een F1-avontuur, maar het garandeert hem nog niet dat hij dus ook daadwerkelijk volgend jaar in de Formule 1 zal racen.

“We weten wat onze verantwoordelijkheid is en de sleutel tot alles is het behalen van zijn superlicentie. We hebben er echter alle vertrouwen in dat hij hierin zal slagen, maar het is een belangrijke stap die je niet mag onderschatten.”

Kaltenborn benadrukte nogmaals dat het ultieme doel inderdaad een racezitje voor Sirotkin in de Formule 1 is. Eerder dit jaar kwam er nog heel wat kritiek van andere rijders en experten omdat de Rus veel te jong zou zijn voor de Formule 1. Hij beschikt naar verluidt ook over te weinig ervaring in andere raceklassen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print