Kritische Sebastian Vettel: “De Formule 1 heeft een voorbeeldfunctie te vervullen”

In een gesprek met het Duitse dagblad ‘Frankfurter Allgemeine’ laat Sebastian Vettel optekenen dat de Formule 1 het goede voorbeeld moet geven als het gaat over de klimaatproblematiek.


De viervoudige wereldkampioen begrijpt niet waarom de Formule 1 de boot lijkt gemist te hebben op het vlak van de klimaatproblematiek. Hij vindt dat gezien het innovatief karakter dat de F1 altijd hoog in het vaandel heeft gedragen ze een voortrekkersrol zouden moeten spelen.

“Ik begrijp niet waarom de F1 achterloopt,” aldus Vettel. “Dit is een kans om de sport een toekomst te geven maar dat wordt gewoon genegeerd.”

“Zo een pioniersrol zou het voortbestaan van onze sport kunnen garanderen. We maken gebruik van de meest efficiëntste verbrandingsmotor die er bestaat maar op de manier dat wij hem gebruiken zal hij nooit in serieproductie gaan.”

Vettel beseft dat de F1 altijd een sport geweest is die veel geld gekost heeft en dat de ontwikkelingskosten voor de huidige hybride-power units torenhoog zijn maar in dit geval denkt hij meer aan politieke motieven.

“Dat lijkt nu wel het geval te zijn, de ernst van de situatie wordt niet begrepen. Dat is frustrerend want we weten beter maar toch doen we er niets aan. Op die manier zorgen we ervoor dat we irrelevant worden en uiteindelijk zullen verdwijnen.”

Daarom denkt de Heppenheimer dat het van levensbelang is dat de Formule 1 zorgt voor een algemene visie.

“De individuele strategieën van de raceteams zijn van minder belang voor ons. De ene wil de beste batterij maken, de andere wil dan weer het beste hybride-systeem maken maar de F1 heeft nood aan een algemene strategie. Ik denk dat de milieutechnologie als ontwikkelingsgebied te lang genegeerd is.”

Ondanks zijn betoog over de klimaatproblematiek beseft Vettel ook wel dat de F1 voor een groot stuk entertainment is maar hij vindt het gebruik van straaljagers en lege passagiersvliegtuigen die over de startgrid vliegen niet meer relevant in deze tijd.

“Het is verouderd en een verspilling van middelen,” besluit Vettel.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022