Kubica droomt opnieuw van comeback in de Formule 1

Robert Kubica heeft zijn droom om een comeback te maken in de Formule 1 dan toch niet opgeborgen.

Vorig jaar liet Robert Kubica verstaan dat een terugkeer naar de Formule 1 onmogelijk was. Hij zou wel nog actief kunnen zijn in de autosport, maar niet meer in de Formule 1. Zijn rechterarm zou immers nooit meer voldoende herstellen om de Formule 1 aan te kunnen.

Kubica crashte in de aanloop naar het F1-seizoen 2011 met een rallywagen en verloor daarbij bijna zijn rechterhand. De Pool onderging meerdere operaties en de dokters slaagden erin zijn rechterhand te redden. De revalidatie duurde echter enorm lang, veel langer dan verwacht.

De Pool droomde van een comeback maar sloot een terugkeer een jaar geleden alsnog uit. Vandaag de dag laat hij tijdens een interview met de BBC echter verstaan dat hij komende winter zijn opties opnieuw wil bekijken. Zo overweegt Kubica een bijkomende operatie te ondergaan die hem eventueel de kans zou moeten bieden om alsnog een comeback in de Formule 1 te maken.

“Eenmaal het seizoen voorbij is zal ik al mijn opties bekijken,” zei Kubica tegenover de BBC. “Het zou een droom zijn om terug te keren naar de Formule 1.”

“Mijn arm en hand zijn OK. Wat de mobiliteit betreft zijn er vorderingen gemaakt, maar er zijn nog steeds beperkingen. Ik zou een bijkomende operatie nodig hebben.”

“Een comeback maken in de Formule 1 zou een droom zijn die uitkomt,” aldus Kubica. “Maar we moeten realistisch zijn. Indien ik beslis om een comeback te proberen maken dan zal ik komende winter een bijkomende operatie moeten ondergaan. Misschien kan ik dan met de hulp van de dokters en de nodige portie geluk een comeback maken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}