Robert Kubica in beeld bij Williams en Ferrari voor 2019

Volgens de geruchten heeft Robert Kubica aanbiedingen op zak van zowel Williams als Ferrari voor het seizoen 2019.


Robert Kubica is kandidaat om Sergey Sirotkin af te lossen als Williams-rijder in 2019 maar de Pool zou ook een aanbieding van Ferrari op zak hebben om reserverijder te worden.

Er wordt gefluisterd dat de onderhandelingen met Esteban Ocon nergens naar leiden en zodoende komt Kubica bovenaan het lijstje van Williams te staan voor het komende seizoen.

Ferrari trekt echter ook aan de mouw van de Pool want de Scuderia verliest met Kvyat en Giovinazzi twee reserve / ontwikkelingsrijders voor volgend jaar.

In Brazilië vertelt Kubica dat we binnen een paar dagen meer duidelijkheid mogen verwachten over zijn toekomst.

“Ik denk dat we dicht bij een beslissing staan,” aldus Kubica tegenover ‘Motorsport.’ “Vanuit mijn standpunt zijn we er bijna, mijn persoonlijke deadline is niet ver weg. In de komende dagen zal ik beslissen wat ik in de toekomst wil doen en wat het beste voor mij zal zijn.”

“Ik zit in een zetel, dat vertel ik al een paar weken. Ik zal op de een of andere manier iets doen dat me aantrekt en het zal me ook vertrouwen geven dat ik iets zal doen waar ik van geniet.”

“Veel hangt er vanaf wat ik zal beslissen en in welke richting ik verder wil. Of ik wil racen en waar ik wil racen, of ik dingen kan combineren of ik me op een ding moet concentreren zoals dit jaar.”

“Zoals ik eerder al zei heb ik een deadline binnen een paar dagen en ik zal die ook respecteren. Daarna zullen we zien.”

Kubica wil zich niet uitspreken over het feit of hij nu al dan niet de voorkeur zou geven aan een verbintenis voor de lange termijn zoals bijvoorbeeld Ferrari hem wil doen.

“Misschien is het verlangen om in de Formule 1 te rijden wel groter dan dat voor een lange verbintenis,” gaat de Pool verder.

“Wanneer ik zeg dat ik nog moet beslissen wil dat ook zeggen dat ik wil weten wat ik met mijn toekomst wil doen. Ik kijk heus wel verder dan de volgende drie maanden of het volgende jaar, maar dat is mijn gevoel.”

“Niet alles hangt af van mijn gevoel, het is niet zo dat iedereen me met met open armen wil ontvangen wanneer ik het beslis. We moeten alles bekijken en zien hoe het uitdraait. Ik heb nog een lange vlucht vanuit Brazilië voor de boeg, dat is goed om nog eens na te denken en daarna zullen we wel zien.”

Toch moet Kubica toegeven dat een lange termijn overeenkomst met Ferrari niet zo slecht klinkt.

“Ik heb altijd gezegd dat je er als kleine jongen van droomt om in de Formule 1 te rijden en eens je dat bereikt hebt zijn er nog twee dingen, of je wint kampioenschappen of je mag met de rode auto rijden. Ik was er redelijk dichtbij maar het is niet goed gekomen.”

“Maar ik kan niet achterom kijken, ik moet vooruit. Het zou wel interessant kunnen zijn maar ik moet het eerst bekijken hoe het is om met een topteam te werken. Het zou een mooie kans zijn op professioneel gebied maar het kan ook interessant zijn ook op emotioneel gebied,” besluit Kubica.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print