Kubica: “Paniekmoment voor de start en verloren spiegel”

Robert Kubica beleefde een paniekmoment toen hij de startlichten niet kon zien vanaf zijn startplaats en tot overmaat van ramp verloor hij ook nog een achteruitkijkspiegel.


Hij had het zich waarschijnlijk helemaal anders voorgesteld maar we kunnen de comeback van Robert Kubica niet anders omschrijven dan dramatisch. Voor de eerste keer sinds de GP van Abu Dhabi in 2010 stond de Pool weer aan de start van een F1-race maar elke hoop op een goed resultaat was al na de eerste bocht vervlogen.

In een aanrijding met Pierre Gasly verloor Kubica een voorvleugel maar dat was niet het enige probleem waar de Pool mee te maken had in Melbourne.

“Ik was een beetje in paniek want ik kon de startlichten niet zien toen ik klaarstond,” begint Kubica het relaas van zijn namiddag. “Ze waren verstopt achter de achtervleugel van de McLaren van Sainz.”

“Ik kon alleen het eerste deel zien en de rest niet meer. Ik moest me een beetje naar links verplaatsen en dat was even een moment van paniek.”

Eens dat probleem van de baan was had Kubica het over de verraderlijke omstandigheden in de race naar de eerste bocht.

“Ik had best een goede start maar met de hardere banden had ik helaas veel wielspin.”

“Toen we de eerste bocht ingingen koos ik voor de veilige optie en ging ik fel naar de binnenkant over de kerb. Net op het moment dat ik dacht ‘OK nu is het voorbij’ kwam Gasly vanuit mijn oogpunt nogal sterk naar rechts en toen was er contact met Sainz.”

“Gasly beschadigde mijn voorvleugel. Wat ik me niet realiseerde was dat ik honderd meter verder mijn volledige vleugel kwijt was, ik dacht dat de helft er nog aan hing. De afgevlogen vleugel had de auto nog op andere plaatsen beschadigd en zodoende moest ik naar de pits.”

“De auto voelde helemaal niet goed en bovendien verloor ik nog een spiegel in de derde ronde. Dat maakte het nog moeilijker met de blauwe vlaggen. Het was dus vrij moeilijk.”

Eens Kubica in het ritme kwam verbeterde ook zijn tempo en hij schoot naar eigen zeggen bijna in de lach toen hij van de pitmuur te horen kreeg hoe goed het er allemaal wel niet uitzag.

“Ik kreeg te horen dat mijn tempo goed zat, eigenlijk was dat ook wel het geval gezien de staat van de auto. Ik schoot bijna in de lach want in de auto voelde het echt slecht.”

Ondanks het moeilijke weekend heeft Kubica ook positieve dingen gezien, zeker als het er op aan komt om de auto beter te begrijpen.

“Er zijn wel wat positieve punten. Over gisteren was ik niet tevreden maar dat was dan ook een moeilijke dag.”

“Vandaag was zo mogelijk nog moeilijker maar als ik de dingen bekijk waar ik zelf controle over heb denk ik dat ik een vrij goede job gedaan heb en ik had er ook vertrouwen in dat ik het zou kunnen.”

“Waarschijnlijk hadden de meeste mensen twijfels over het fysieke aspect, de eerste bocht en de start.”

“Het was mijn eerste start vanuit stilstand sinds de GP van Abu Dhabi in 2010 en ik denk dat het redelijk goed was.”

“Ik denk dat ik Australie verlaat met meer ervaring en ik ben vrij tevreden. Ik had echter nooit gedacht dat ik zoiets zou zeggen na zo’n tempo als dat van vandaag en een resultaat in de achterhoede,” besluit Kubica.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print