Kubica: “Pushen is niet makkelijk onder deze omstandigheden”

Robert Kubica mocht vandaag voor een eerste keer testen met de Williams FW41. De weersomstandigheden waren erg uitdagend en zorgden er volgens Kubica voor dat het moeilijk was om te pushen.


“Ik denk dat we gezien de weersomstandigheden en de baantemperatuur vandaag het maximaal haalbare bereikt hebben,” zei Kubica gisteren. “Dit was mijn eerste echte kennismaking met de nieuwe wagen en we hebben gezien waartoe we onder moeilijke omstandigheden in staat zijn. Het is niet eenvoudig om onder deze moeilijke weersomstandigheden in een nieuwe wagen te stappen en vervolgens vertrouwen te hebben om te pushen.”

Volgens Kubica zijn er nog enkele werkpunten maar werd er wel vooruitgang geboekt.

“Ik denk echter dat we belangrijk werk verricht hebben ook al was het maar kort. Het gaf ons, en vooral mezelf, een idee over hoe we in de toekomst op sommige vlakken beter kunnen werken en de wagen kunnen verbeteren. De wagen is op sommige vlakken erg sterk, maar ondertussen moeten we enkele problemen aanpakken en zien te overwinnen. De rij-eigenschappen van de wagen zullen verbeteren en als rijder krijgen je meer vertrouwen om te pushen,” besloot de Pool.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023