Kubica tevreden, Petrov baalt

Renault mag gerust toegevoegd worden aan het lijstje met topteams nadat Kubica bevestigde met een mooie zevende tijd. Petrov kwam nooit in de buurt van Q3 en moet teleurstellend genoegen nemen met een negentiende plaats op de grid.
Kubica rijdt al een heel seizoen op een hoog niveau en bevestigde dat van het middenveld Renault de sterkste zijn, en gezien hun vorm zelfs tot de topteams gerekend mag worden. Hij liet Rosberg en Massa achter zich, en dat is geen verrassing meer. Temidden de geruchten dat hij een optie getekend heeft om naar Ferrari te gaan als vervanging voor Massa haalt Kubica alles uit zijn R30.

image

“Het was een goede, degelijke sessie”, aldus Kubica. “Zevende is een prima plek om vanaf te starten en ik denk dat we het maximaal haalbare hebben bereikt.”
“Zonder nieuwe onderdelen staan we toch voor een Ferrari en een Mercedes en dat had ik eigenlijk niet verwacht. Ik denk dat we in de race op hetzelfde niveau kunnen presteren en hoop op punten.”

Vitaly Petrov kende een minder goede dag. Na zijn crash deze ochtend moest zij wagen heropgebouwd worden, wat een wissel van zijn versnellingsbak inhield. Daardoor valt hij van de veertiende naar de negentiende plaats terug.
Al bij al een teleurstellend resultaat voor de Rus, die vorige Grand Prix nog zijn eerste punten behaalde.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}