Kubica verrast door plaats op eerste startrij

Robert Kubica verraste niet alleen zowat iedereen maar ook zichzelf met een tweede tijd en bijhorende plaats op de eerste startrij.
Kubica had immers zelf nooit gehoopt, laat staan verwacht, om op de eerste startrij te mogen staan. Het scheelde zelfs niet veel of Robert Kubica had in zijn Renault ook de pole veroverd. Enkel een supersnelle tijd van Mark Webber tegen het einde van de kwalificatie kon Kubica nog van de pole houden.

Kubica was vooral verrast door het feit dat hij in zijn Renault in Spanje nog veel trager was en nu plots kon meedingen naar de pole.

“Indien dezelfde wagen in Barcelona anderhalve seconde sneller is, dan is er nu geen enkele reden waarom we ons voor hen zouden kwalificeren,” aldus Robert Kubica. “Ik was verrast door onze snelheid tijdens de oefensessies maar er gebeuren geen mirakels in de formule 1.”

Robert Kubica verwacht echter wel een erg sterke race, meer zelfs, de Pool verwacht dat zijn wagen morgen zelfs beter zal presteren dan vandaag tijdens de kwalificatie. Afwachten of de Pool morgen misschien met de zege aan de haal kan gaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}