“Kubica wil minstens comeback maken op zijn vorig niveau in de F1”

De Poolse rijder Robert Kubica kan ondertussen zijn duimvinger opnieuw bewegen. Enkel de functionaliteit van zijn middelvinger laat nog op zich wachten.
Robert Kubica moet er rekening mee houden dat zijn rechterhand nooit nog voor de volle honderd procent zal herstellen. De Pool verloor zijn rechterhand bijna volledig tijdens een zware crash in de zogenaamde ‘Rally di Andorra’. Zijn ongeval stelde hem niet meer in staat om in 2011 deel te nemen aan de Formule 1. Als dat ooit nog het geval zal wezen. Maar dat laten we in het midden omdat de sport dan ongetwijfeld een groot talent aan zich moet voorbij laten gaan.

In 2009 was het de Braziliaan Felipe Massa die zijn seizoen niet helemaal kon afwerken omwille van een incident tijdens de kwalificatie GP van Hongarije. Massa liep een schedelbreuk op en diende uiteraard een revalidatie te volgen. Ook hij kan zich dus helemaal in de situatie van Kubica plaatsen. De Pool moet ondertussen vooral in zichzelf blijven geloven.

“Een rijder van zijn kaliber neemt geen genoegen met mindere resultaten dan dat hij voorheen ooit behaalde. Ik beleefde zowat een gelijkaardige situatie. Zijn comeback zal afhangen van zijn eigen doelstellingen. Hij wil zichzelf op zijn minst evenaren. Zijn ongeluk kwam op een zeer ongelukkig moment en het had niets met de F1 te maken. Iemand als Kubica kan dit achter zich laten”, zo verklaarde Felipe Massa.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}