Kubica wil plaatsje op F1-grid in 2012

Robert Kubica is vastberaden om volgend seizoen opnieuw aan de start te verschijnen.
De Pool crashte zwaar in Italië, belanddde vervolgens in het ziekenhuis en moest een zware revalidatie tegemoet gaan. Onlangs doken de eerste foto’s op van de Pool die naar de revalidatie ging. Het toont aan dat Kubica niet bij de pakken blijft zitten en zich volop voorbereidt op een terugkeer naar de Formule 1.

Even waren er geruchten dat Kubica eventueel nog dit seizoen zou terugkeren. Volgens veel insiders kan hij echter beter niets forceren en liever enkele maanden wachten. In 2012 terug aan de start verschijnen lijkt dna ook de beste optie. Nick Heidfeld vervangt de Pool bij Lotus Renault GP, maar uiteraard wil Kubica in 2012 graag terug over zijn F1-zitje beschikken.

“Ja, ik zal in 2012 op de grid staan. Of ik mee voor de titel zal kunnen strijden, dat moeten we echter afwachten,” aldus Kubica.

Kubica is er ook van overtuigd dat zijn herstelproces verder vlot zal verlopen en dat de crash geen afbreuk heeft gedaan aan zijn competitiviteit.

“Ik denk dat de crash geen effect op me zal hebben wanneer ik terugkeer naar het circuit. Ik heb ook niet echt herinneringen aan de crash, ik zie alleen de gevolgen ervan. Voor mij is het alsof de crash nooit is gebeurd.”

Ook over het team waarvoor hij in 2012 zal racen laat de Pool geen twijfel bestaan.

“Ik ben een Lotus Renault GP-rijder. Uiteraard mis ik het racen dit jaar, maar mijn taak bij het team in Enstone is nog niet voorbij,” luidde het bij een vastberaden Robert Kubica.
a:1:{s:9:”file_name”;s:24:”kubica_gezicht_klein.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print