“Kubica wil Williams zeven miljoen dollar geven voor zeven races”

Robert Kubica gooit alles in de strijd om het laatste vrije racezitje voor het F1-seizoen 2018. De Pool en zijn entourage zouden Williams een aanbod van maar liefst zeven miljoen euro gedaan hebben.

Onlangs liet de vader van Robert Kubica verstaan dat ze de hoop nog niet opgeven om het tweede racezitje bij het Williams F1 team alsnog te bemachtigen. Vorige week doken er nochtans berichten op dat Sergey Sirotkin, de andere grote kanshebber op het racezitje, zo goed als zeker was van het tweede racezitje bij Williams.

Er werd zogenaamde ‘witte rook’ verwacht afgelopen vrijdag. Er waren geruchten dat Williams dan haar tweede rijder zou aankondigen maar plots liet Williams weten dat er pas in januari een aankondiging verwacht mag worden.

Kort daarvoor waren er geruchten dat Sirotkin op zo’n 15 miljoen dollar sponsorgelden zou kunnen rekenen om zich te verzekeren van het racezitje. Alessandro Alunni Bravi en Nico Rosberg, de managers van Robert Kubica, bieden nu echter weerwerk en zouden Williams een aanbod gedaan hebben van zeven miljoen dollar sponsorgelden en dit voor zeven races bij Williams.

Kubica zou op die manier de eerste zeven races van het seizoen 2018 willen afwerken. Indien de Pool niet voldoet dan zou hij na zeven races vervangen kunnen worden door Sergey Sirotkin. Williams zou het aanbod ernstig in overweging nemen en dat zou meteen ook de reden zijn waarom het haar rijdersbeslissing heeft uitgesteld.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print