Kvyat: “Druk na degradatie bij Red Bull werd me teveel”

Daniil Kvyat zegt dat de druk, die op zijn schouders lag na zijn demotie bij Red Bull, te veel voor hem was geworden. In het begin van het seizoen moest hij Oostenrijkse team immers plaats maken voor Max Verstappen.

Kvyat scoorde voorlopig bij Toro Rosso slechts twee punten, terwijl zijn teamgenoot Carlos Sainz er al zesentwintig behaalde sinds de GP van Spanje. De Rus ging dan ook de zomerstop in met veel twijfels over het verdere verloop van zijn F1-carrière.

“Om eerlijk te zijn had ik even tijd nodig om mijn batterijen op te laden. Ik had enorm veel last van de stress en gedachten die in mijn hoofd bleven hangen. Het was te veel voor me geworden, maar ik heb tijdens de zomerpauze de tijd gehad om mijn hoofd helemaal leeg te maken,” klinkt het bij Kvyat.

“Jammer genoeg waren de laatste twee races niet gunstig voor onze wagen. De hoge snelheden van Spa en Monza passen immers niet goed bij ons. Mijn ingenieur is daarnaast ook gekalmeerd. Dat maakt de samenwerking stukken beter.”

De komende circuits zullen de bolide van Toro Rosso beter liggen. Hierdoor kan Kvyat weer tonen wat hij werkelijk waard is. 2017 is dus nog lang niet uitgesloten voor hem.

“Gelukkig kunnen we ons potentieel weer tonen tijdens de komende vier à vijf races. Het gaat nog steeds zeer moeilijk voor ons worden, maar we zullen presteren en bovenal weer plezier beleven!” klinkt het bij de opnieuw gemotiveerde Kvyat.

“Natuurlijk beslist Red Bull voor een groot deel over mijn toekomst. Ik vind dat ik nog steeds mijn potentieel kan tonen, wat zeer belangrijk voor mij is. Ik geniet er nog steeds van. Ik zal gefocust blijven en met mijn ingenieurs er alles aan doen om dichter en dichter bij de limiet van de bolide te geraken.”

Ten slotte blikt hij nog even vooruit op de GP van Singapore, die komend weekend verreden wordt.

“Tot nu toe waren Baku en Monaco de beste GP’s voor mij. Hopelijk zal het stratencircuit van Singapore ook meevallen.”

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print