Kvyat: “Ik respecteer de beslissing om Albon naar Red Bull te promoveren”

Tijdens de zomerpauze raakte bekend dat Alex Albon gepromoveerd werd van Toro Rosso naar Red Bull Racing. Teamgenoot Daniil Kvyat begrijpt naar eigen zeggen de beslissing om Albon en niet hem te promoveren.


“Ik heb alles op de dag te weten gekomen,” aldus Kvyat tegenover het Russische ‘Championat’. “We hadden een telefonische bespreking met Dr. Marko.”

“Je moet zo’n beslissingen respecteren. Ik denk dat ze gewoonweg willen zien waartoe Albon in staat is wanneer hij achter het stuur van een wagen zit waarmee je in staat bent om te winnen en met iemand zoals Verstappen als teamgenoot.”

Daniil Kvyat werd enkele jaren geleden zelf al eens gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull om vervolgens omwille van tegenvallende resultaten teruggestuurd te worden. Dat speelde volgens Kvyat een rol bij de beslissing om Albon te promoveren.

“Ik heb reeds voor Red Bull gereden en ik denk dat dit een rol heeft gespeeld bij het nemen van hun beslissing,” aldus de Rus die eerder dit seizoen in Duitsland een spectaculaire podiumplaats behaalde.

“Het is allemaal nog erg onduidelijk wat er na 2019 zal gebeuren. Ik denk dat we nog zo’n twee tot drie races zullen moeten wachten, dan zullen de vooruitzichten duidelijker zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022