Kvyat: “Niet eerlijk om Russische sporters uit te sluiten”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Steeds meer sporters dreigen tegen een ban aan te lopen, iets dat volgens voormalig Russisch F1-piloot Daniil Kvyat niet oké is. Volgens Kvyat zijn er andere oplossingen en horen sporters niet verbannen te worden.

Nadat eerder onder andere de Champions League-finale uit Rusland is weggehaald en Rusland niet mag deelnemen aan het WK voetbal in Qatar, dreigen ook nog heel wat andere sporters tegen een ban aan te lopen. Daniil Kvyat vindt niet dat Russische racepiloten moeten uitgesloten worden.

“Ik hoop echt dat er een vredevolle oplossing komt voor de toestand in Oekraïne en dat we allemaal in vrede kunnen leven,” aldus Kvyat. “Hopelijk kunnen alle partijen een oplossing vinden door samen te zitten en een respectvolle dialoog te hebben.”

“Ik vind het verschrikkelijk dat die twee landen nu een conflict hebben. Ik wil niet dat er militaire acties plaatsvinden en dat oorlogen de toekomst van onze mensheid beïnvloeden. Ik wil dat mijn dochter en kinderen van deze mooie wereld kunnen genieten.”

“Ik wil ook alle sportfederaties, inclusief het IOC, oproepen om politiek hierbuiten te blijven. Russische atleten en teams verhinderen om deel te nemen aan wereldwijde competities is geen faire oplossing en dit gaat in tegen wat we over sport geleerd hebben en wat ook het principe van sport is: iedereen verenigen en vrede.”

“Wie anders dan sporters kunnen mensen en naties verenigen?”