Kvyat ontsnapt aan diskwalificatie

De Rus Daniil Kvyat is na afloop van de kwalificatie voor de GP van Monaco ontsnapt aan een diskwalificatie.

De Toro Rosso van Kvyat geraakte na afloop van de kwalificatie niet door de technische keuring. De vloer van zijn wagen boog vooraan meer dan 5 millimeter door en dit bij een belasting van 4 000 Newton. Dat is niet toegestaan en daarom werd de zaak voorgelegd aan de stewards.

Volgens het team had de vloer van Kvyat zijn wagen echter schade opgelopen door een kerbstone in de veertiende bocht. De stewards hebben de uitleg van Toro Rosso aanvaard en daarom wordt de Rus niet gediskwalificeerd.

“Het team toonde aan dat de wagen van Kvyat een klap te verwerken kreeg waardoor vervolgens de neerwaartse druk verminderde, wat dan weer resulteerde in een langzamere rondetijd in Q2,” liet de wedstrijdleiding weten. “Omwille van die reden hebben we besloten geen straf op te leggen, ook al slaagde de auto technisch gezien niet voor de buigzaamheidtest.”

Daniil Kvyat mag dus morgen gewoon van op de achtste plaats op de startgrid vertrekken. Wel gaat de FIA de zaak van nabij verder opvolgen en indien er in de nabije toekomst vergelijkbare inbreuken plaatsvinden zal er wel een bestraffing volgen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}