Kvyat terug op het podium: “Dit was een horrorfilm met zwarte humor”

De verrassing van het podium na de GP van Duitsland was Daniil Kvyat, die de chaotische GP van Duitsland omschrijft als een “horrorfilm met wat zwarte humor”.


De Rus reed voor het grootste deel van de race buiten de punten, op momenten dat de veranderende weersomstandigheden voor heel wat wissels van de wacht zorgden aan de leiding van de race.

Maar Kvyat schoof op naar de derde plaats op een cruciaal moment. Hij raakte af van zijn regenbanden op een opdrogende baan vlak voor de voorlaatste safety car. Hij wist ook nog Lance Stroll voorbij te gaan, waardoor hij even als tweede reed.

Uiteindelijk zou de Rus nog ingehaald worden door Sebastian Vettel, maar hij kon wel vasthouden aan de derde plaats. Hij scoorde zo een tweede podium uit zijn carrière. Het is ook de eerste voor Toro Rosso sinds de overwinning van Vettel op het circuit van Monza in 2008.

“Het was fantastisch”, zei een dolgelukkige Kvyat. “Het voelt enorm goed aan om opnieuw op het podium te staan. Het is ongelooflijk voor het team om na vele jaren hier terug te staan.”

“Het was een gekke race. Uiteindelijk kon ik de controle behouden en de wagen thuis brengen naar het podium. Ik ben dan ook erg blij.”

“Het was net een horrorfilm met zwarte humor in verwerkt. Op een bepaald moment dacht ik dat mijn race over was, maar dat werd nieuw leven in geblazen op het opdrogende circuit. Het was een rollercoaster, een beetje zoals mijn hele carrière.”

Kvyat maakte ook bekend dat zijn vriendin Kelly Piquet bevallen was van zijn eerste kind, een meisje, de avond voor de race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022