“Kwestie van tijd voor we een crash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen gaan zien”

Daimler Media
Daimler Media

Jolyon Palmer, ex F1-rijder en tegenwoordig analist bij de BBC, voorspelt dat de fans zich dit seizoen aan vuurwerk mogen verwachten tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen.

Tijdens de eerste GP van het seizoen wist Lewis Hamilton het laken nog nipt naar zich toe te trekken maar afgelopen weekend in Imola was hij al snel op achtervolgen aangewezen. Max Verstappen won de race in Imola op dominante wijze en volgens Jolyon palmer mogen we ons verheugen op een spannende titelstrijd tussen de twee kemphanen.

Palmer denkt dat Lewis Hamilton voor de belangrijkste titelstrijd van zijn carrière staat omdat hij met Max Verstappen nu zijn moeilijkste tegenstander te pakken heeft.

“Als de race in Imola ons één ding heeft laten zien is het wel wie dit jaar voor de wereldtitel zal gaan vechten. En als je in gevecht bent met je rivaal kan je meer risico’s nemen want als er een fout gemaakt wordt lig je er meestal allebei uit,” aldus Palmer in de podcast ‘Checkered Flag’ van de BBC.

“Als je tegen je rivaal in het kampioenschap vecht, kun je je ellebogen wat meer zetten. Het toonde de agressie die ik graag wil zien in de komende eenentwintig races.”

“Ik denk dat Lewis weet dat dit de titelstrijd van zijn carrière is. Die had hij in 2007 en 2008 ook…maar goed, de titelstrijd van het decennium.”

“Hij heeft nog geen uitdager gehad die zo goed is als Verstappen, misschien sinds Fernando Alonso in hetzelfde team, maar dat was toen hij een rookie was.”

“Dit is een uitdager die sterker is dan Felipe Massa ooit was in 2008.”

“We grijpen terug naar de Rosberg-dagen, maar toen crashten ze liever met elkaar dan dat ze achter elkaar finishten. Het is nu hetzelfde, dat is de felle rivaliteit die er nu al is voor dit seizoen.”

De manier waarop Hamilton en Verstappen wiel aan wiel samen naar de eerste chicane stormden toont volgens Palmer aan dat het slechts een kwestie van tijd is voor er tussen de twee rivalen een incident zal gebeuren.

“Hamilton nam een risico bij de start van de race, omdat hij waarschijnlijk liever had dat geen van beiden de race zou uitrijden, dan als tweede achter Verstappen te eindigen,” aldus Palmer

“Dat was het ding met Rosberg en Hamilton, het is beter om je kansen te wagen in 50-50 momenten en je auto in de positie te brengen waar je een crash zou kunnen hebben als hij indraait.”

“Je riskeert misschien contact maar als het je rivaal is, moet je het doen. Ik denk dat we op een gegeven moment een crash tussen hen gaan zien en ik snap niet hoe dat in Imola nog niet gebeurd is.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022