Lance Stroll start race vanuit de pitlane

Lance Stroll heeft een moeilijke namiddag voor de boeg in Boedapest. Na zijn crash in de kwalificatie waarbij hij zijn voorvleugel beschadigde moeten ze bij Williams teruggrijpen naar een ouder exemplaar. Als gevolg daarvan zal hij uit de pitlane starten.


De jonge Canadees leek aanvankelijk de veranderlijke weersomstandigheden goed onder de knie te hebben en stootte door naar Q2. Toen het weer slechter werd verloor Stroll echter de controle over zijn Williams en beschadigde zijn voorvleugel tegen de Hongaarse vangrails.

Bij Williams hadden ze de enige twee exemplaren van de laatste versie van hun voorvleugel op beide auto’s gemonteerd staan. Daardoor is Stroll genoodzaakt om terug te grijpen naar een vorige versie van het kleinood en het veranderen van de specificaties van een onderdeel betekent dat de parc fermé-regels geschonden worden. Het resultaat daarvan is dat Stroll de race moet aanvangen vanuit de pitlane.

Stroll had zich op een vijftiende plaats gekwalificeerd voor de race van vanmiddag, voor zijn teamgenoot Sergey Sirotkin.

Johan Cruyff stelde ooit “elk nadeel heb ze voordeel” en dat is ook voor Stroll het geval. Doordat de parc fermé-regels al geschonden zijn is het voor Williams ook mogelijk om nog aanpassingen te maken aan de ophanging van Stroll’s bolide. Dat kan nog goed uitdraaien want er wordt een droge race voorspeld in tegenstelling tot de natte omstandigheden van gisteren.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022