Lando Norris dankbaar voor een erg belangrijke les die hij van Sebastian Vettel heeft geleerd

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

McLaren-rijder Lando Norris vindt het jammer dat Sebastian Vettel afscheid heeft genomen van de sport. Hij is echter ook dankbaar voor een belangrijke les die hij van Sebastian Vettel heeft geleerd.

“Vandaag is één van de belangrijkste dingen niet wat je op de baan doet maar wat je naast het circuit doet,” antwoordt Norris tegenover ‘Sky Sports F1’ wanneer hem gevraagd wordt welke nalatenschap Sebastian Vettel heeft voor de jonge rijders in de sport.

“Dat is vandaag de dag minstens zo belangrijk, op veel vlakken, de invloed die we kunnen hebben op de jongeren, op het nieuwe publiek dat we in de Formule 1 hebben.”

“Ik ben misschien op dat vlak iets meer terughoudender dan Seb in de Formule 1, maar ik zal leren. Het draait hem rond het spreken over de toekomst, over het spreken over eerlijkheid en het opkomen voor je meningen, niet alleen over het racen.”

Volgens Lando Norris had Sebastian Vettel het voordeel dat hij een viervoudig wereldkampioen was en al vergevorderd in zijn carrière was, daardoor kon hij meer zijn ongezouten mening verkondigen.

“Ik denk dat sommige mensen bekritiseerd worden voor het opkomen voor hun mening omdat de Formule 1 uiteindelijk rond racen draait, maar tegelijkertijd heb ik het geluk gekend om de voorbije jaren tegen Seb te racen,” aldus Norris.

“Een viervoudig wereldkampioen, één van de beste rijders ooit in de Formule 1, zo’n dingen, ik vind het een eer.”

“Maar ook naast de baan, er is veel dat ik van Seb geleerd heb. Ik moet gewoon leren om mij meer te laten gelden, dat wordt belangrijk.”

“Ik kan mijn stem gebruiken, mijn mening geven en mij meer laten gelden. Mentale gezondheid is iets waarvoor ik ben opgekomen maar ik kan meer doen. Er zijn voldoende andere dingen waarvoor ik kan opkomen, maar dat zal met der tijd komen. Daarvoor wil ik Seb bedanken.”