Lando Norris: “Dit dubbel podium is meer verdiend dan overwinning en dubbel podium Monza 2021”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren presteert sinds enkele races veel beter en in Japan slaagde de renstal er voor het eerst sinds de GP van Italië in 2021 in om met twee wagens op het podium te finishen. In Monza slaagde het er in 2021 zelfs in om de race te winnen maar volgens Lando Norris verdient McLaren dit resultaat veel meer dan toen.

In 2021 zorgde McLaren op het circuit van Monza voor een verrassing van formaat door een 1-2 te behalen tijdens de GP van Italië. Afgelopen weekend behaalde McLaren opnieuw een dubbel podium, haar eerste dubbel podium sinds het dubbel podium in Monza, maar volgens Norris betekent dit resultaat veel meer omdat het op eigen kracht werd behaald.

Destijds won Daniel Ricciardo de eerste F1-overwinning voor McLaren sinds lang en moest Lando Norris genoegen nemen met de tweede plaats. Norris lijkt het nog steeds niet te kunnen verwerken dat Ricciardo toen wist te winnen want hij laat nu verstaan dat het resultaat van het voorbije weekend dus meer verdiend is dan toen.

“Vanuit het perspectief van het team ben ik nu veel blijer dan toen,” aldus Norris. “Het is ons eerste dubbel podium sinds Monza enkele jaren geleden. Maar op een bepaalde manier verdienen we dit dubbel podium meer omdat we het op basis van pure snelheid behaald hebben.”

“Niets moest onze richting uitvallen, we stonden waar we verdienden te staan.”

“Ja, het was een ongelooflijke dag voor iedereen maar ook voor mezelf. De dingen verliepen misschien niet altijd zoals gepland maar onze snelheid was zeer sterk.”

“Ik kon Max niet uitdagen, ik heb misschien tijdens een halve seconde de leiding in de race veroverd, daar kan ik me in vinden. Op een bepaalde manier voelt het beter omdat onze snelheid beter voelt, ik kon pushen.”

“We stonden waar we verdienden te staan. Het team heeft het goed gedaan en we hebben onze race perfect uitgevoerd.”

De voorbije races slaagde McLaren erin om haar achterstand op het Aston Martin F1 team te verkleinen tot 49 punten. Plots lijkt McLaren opnieuw kans te maken op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023