Lando Norris: “Dit was de slechtste start uit gans mijn carrière”

McLaren-rijder Lando Norris finishte de GP van Turkije op een achtste plaats mooi in de punten maar daaraan ging wel een bijzonder slechte start vooraf.


Door een gridpenalty moest Lando Norris in de achterste gelederen starten en van meteen posities goedmaken was niet echt sprake. De jonge Brit beleefde naar eigen zeggen immers de allerslechtste start uit gans zijn carrière.

“Het eindigde goed maar het begon niet goed,” blikte Norris terug op zijn race. “Het was een serieus contrast van uitersten denk ik. Het was waarschijnlijk de slechtste start uit gans mijn carrière, waarschijnlijk zelfs de slechtste start van iedereen zijn carrière.”

Na die slechte start verliep de race zelf voor Lando Norris gelukkig een heel stuk beter. Norris kende een erg sterke inhaalrace en finishte uiteindelijk als achtste, waarmee hij belangrijke punten voor McLaren scoorde in de strijd om het kampioenschap bij de constructeurs.

“Iedere keer ik vrije baan had en er een mooie kloof was met de wagens voor mij kwam de wagen tot leven en had ik een zeer goede snelheid. Het was echter moeilijk om ‘propere’ lucht te krijgen en een kloofje. Het was een beetje een spelletje waarbij je telkens moest wachten en dat doorheen gans de race.”

Volgens Norris was het door de karakteristieken van het baanoppervlak gecombineerd met de regen dan ook erg moeilijk om in te halen.

“De inhaalmanoeuvres waren mooi, ik had wat geluk met het inhalen van Daniel Ricciardo en George Russell. Het was echter moeilijk om in te halen en je moest wat risico’s nemen.”

“Omdat er slechts één goede rijlijn was die je kon volgen verloor je al snel de wagen wanneer je naast die rijlijn ging rijden. Het was tricky maar ik nam de risico’s die noodzakelijk waren om zo goed te kunnen finishen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print