Lando Norris dumpt helm met ‘Vlaamse Leeuw’ voor GP van België: “Geen idee van connotatie”

Lando Norris zal de helm die hij speciaal liet ontwerpen voor de GP van België niet dragen nadat hij erachter kwam dat zijn ontwerp wel eens politiek geladen zou kunnen zijn.


De moeder van Lando Norris is Vlaams en daarom wou de McLaren-rijder zijn grootouders eren met een speciaal helmontwerp. Hij deed dat met een foto van zijn oma en opa tegen een gele achtergrond met zwarte leeuwen waarvan Norris de politieke connotatie niet wist, dat vertelt hij tegenover ‘RaceFans.net.’

“Ik wilde dit weekend een helm ontwerpen om mijn Belgische roots en mijn familie te eren, in het bijzonder mijn grootouders wiens foto ik op de rug heb gezet”, legde Norris uit.

“Ik was me niet bewust van de connotaties rond het gebruik van dit specifieke motief toen ik de helm ontwierp, maar zodra ik dat was, was het duidelijk dat het ongepast was om hem te blijven gebruiken.”

De zwarte leeuw op een gele achtergrond wordt vaak gekoppeld aan extreem rechts en van zodra Norris zich daarvan bewust was besloot hij om het ontwerp niet meer te gebruiken.

“De helm was nooit bedoeld als een politiek statement, voor mij persoonlijk was het gewoon een cool ontwerp dat een deel van mijn erfgoed eer aandoet,” gaat Norris verder.

“Ik wil echter nooit verdeeldheid zaaien of aanstoot geven en ik begrijp dat het gebruik van de helm veel mensen in België voor de borst zou hebben gestoten. Met dat in gedachten heb ik besloten om terug te gaan naar mijn standaard helm.”

Donderdag liet Norris nog horen dat hij de race in Spa-Francorchamps gezien zijn banden met België als zijn tweede thuisrace beschouwd.

“Ik kom voor de helft uit het Verenigd Koninkrijk en voor de andere helft uit België,” zei Norris. “We kwamen hier altijd voor Kerstmis en Pasen en bij veel andere gelegenheden. Iedereen van mijn moeders kant woont hier en is naar alle wedstrijden gekomen die ik sinds het karten in België heb gedaan.”

“Dus ik zie het helemaal als een thuiswedstrijd. De enige reden dat ik zou zeggen dat Silverstone of de GP van Groot-Brittannië meer een thuiswedstrijd is, is gewoon omdat ik daar ben opgegroeid.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print