Lando Norris: “Ik verwacht dat mijn vriendschap met Max Verstappen op de proef zal gesteld worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het is al lang geen geheim meer dat Max Verstappen en Lando Norris goede maatjes zijn maar de McLaren-rijder verwacht dat hun vriendschap op een bepaald moment waarschijnlijk op de proef gesteld zal worden.

De vriendschap tussen Verstappen en Norris is gegroeid tijdens hun tijd in de Formule 1 want in de opstapklassen hebben beide rijders het nooit echt tegen elkaar opgenomen hebben. Naast de F1 zijn ze allebei gepassioneerd door het simracen en vermits ze allebei in Monaco wonen lopen ze elkaar regelmatig tegen het lijf.

Tijdens het raceweekend in Silverstone werd Max Verstappen gevraagd naar zijn beste vriend in de paddock en het nogal voorspelbare antwoord luidde Lando Norris en die laatste was het daar roerend mee eens.

“Daar ben ik het mee eens, volgens mij zijn Max en ik goede vrienden,” aldus Norris. “Hoewel we buiten de F1 nooit tegen elkaar geracet hebben denk ik dat we opgegroeid zijn in dezelfde generatie, in dezelfde periode en ik denk dat we het altijd goed hebben kunnen vinden met elkaar.”

“Bepaalde delen van onze mentaliteit zijn hetzelfde en ik denk dat we hier zijn omdat we er van houden. We willen genieten van elke miniuut dat we in de paddock zijn en dat we met de auto’s mogen rijden waar we van houden.”

“Maar eens je je helm opzet vergeet je al de rest en ik denk dat we genoeg respect voor mekaar hebben buiten de baan om als vrienden met elkaar te kunnen omgaan. Het is niet dat we elkaar elke dag zien, of berichtjes sturen maar we kunnen het goed met elkaar vinden en soms lopen we elkaar tegen het lijf of gaan we een hapje eten of iets dergelijks.”

Norris benadrukt wel dat hun vriendschap geen invloed heeft op geen van beide als ze op de baan in duel gaan.

“Ik weet zeker dat het liefste wat hij doet is iedereen te verslaan en iedereen in zijn ondergoed te zetten. Dat is omgekeerd ook het geval.”

“Je doet waarschijnlijk niets anders als je in de auto stapt, omdat we goed met elkaar overweg kunnen.”

“We hebben de mentaliteit van, je rijdt, je vergeet alles en buiten de baan heb je veel respect voor elkaar. Die twee kun je goed uit elkaar houden.”

“Maar ik weet zeker dat als Max agressief lijkt te zijn of dingen doet die er niet vriendelijk uitzien, dat hij dat dan zal doen.”

“Ik weet zeker dat als mijn tijd komt en we racen voor overwinningen of kampioenschappen, dat onze vriendschap dan wat meer op de proef zal gesteld worden.”