Lando Norris maakt vergelijking met ‘Honda-periode’: “McLaren heeft al eens in deze positie gezeten”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Lando Norris bevindt het McLaren F1 team zich in een bijzonder moeilijke situatie, eentje die te vergelijken is met de dramatisch slechte periode die het enkele jaren geleden met Honda beleefde.

Een teleurstellende vijftiende en zestiende plaats voor McLaren tijdens de GP van Bahrein. Dat resultaat had het dan ook nog eens te danken aan de dubbele uitvalbeurt van Red Bull en de opgave van Pierre Gasly. Het echte resultaat zou dus nog pijnlijker geweest zijn en Lando Norris verwacht niet dat McLaren snel opnieuw vooraan zal meestrijden.

Tijdens de eerste wintertest in Barcelona zag het er allemaal nochtans goed uit voor McLaren maar in Bahrein werd tijdens de tweede wintertest een remprobleem vastgesteld. Dat probleem lijkt niet makkelijk op te lossen en de McLaren F1-bolide is helemaal niet competitief genoeg.

Een erg moeilijk begin van het seizoen dus voor McLaren-rijders Daniel Ricciardo en Lando Norris en volgens die laatste zal McLaren ook de komende races veel problemen ondervinden.

“Het is gewoonweg de situatie waarin we ons bevinden,” aldus Norris. “We moeten het wat gewoon worden.”

“Uiteraard waren er de voorbije seizoenen heel wat verwachtingen binnen het team, alsook van buiten het team en iedereen die naar ons keek.”

“Het zit gewoon niet goed momenteel. We zijn zeer, zeer ver verwijderd, niet gewoon een klein beetje maar zeer ver. We moeten opnieuw beginnen en enkele oplossingen zien te vinden.”

En die oplossingen zullen er volgens Lando Norris duidelijk niet van vandaag of morgen komen maar wel heel wat tijd vragen.

“Ik probeer gewoonweg oplossingen te vinden en oplossingen betekent niet dat we tegen volgend week opeens verbazingwekkend goed gaan zijn. De komende maanden moeten we zien te begrijpen wat er aan de hand is en hoe we beter kunnen worden.”

Opvallend is dat veel F1-experten en F1-fans de situatie van McLaren meteen vergeleken met enkele jaren geleden toen McLaren samen met motorpartner Honda door een erg moeilijke periode ging. Ook Lando Norris maakt die vergelijking.

“We hebben ons enkele jaren geleden in deze positie bevonden,” aldus Norris. “Ik hoop dat we optimistischer kunnen zijn en dat het team en iedereen in de fabriek de zaken op orde kan stellen en dat we terug competitiever worden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print